27 Temmuz 2009 Pazartesi

Filmin Taban Kareleri - Making Of Base Squares for the Film

Merhabalar,
Öncelikle yorum yazan ve blogla ilgilenen herkese teşekkür ederim. Yaptığın çalışmaları bütün dünyayla paylaşabilmek çok güzel bir duygu. Daha çok motive oluyor insan. Artık set yapımına başlıyoruz. Yeni fikirlere ve eleştirilere her zaman açığız. Lütfen her konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın. İyi çalışmalar!

Hi All,
First of all I want to thank all who left comments and visited this blog. It is such a great feeling to share this process with people all around the world and really motivates me. I started making the set. Here you can see the process. Please send me your comments... positive or negative.

İstila filmi için, zeminde karelerden oluşan bir görüntüye ihtiyacımız var. Bu postta sizlere zemin karelerinin yapımını anlatmaya çalışacağım.

For the set of "The Invasion" I need a base made out of squares. Let me try to explain how I do those squares..

Kullanacağımız malzemeler: Kalın karton - kahverengi akrilik boya ve cilası - maket bıçağı - cetvel - ince uçlu kalem - yapıştırıcı - yoğurt tutkal - kağıt zımparası - İlk postta yapımını gösterdiğimiz ot görünümlü ebrular
Tools: Cardboard - Brown acrylic paint and glaze - razor blade knife - ruler - pencil - glue - sandpaper - ebru (field of weeds I previously made)

Zemindeki kareler:
- Kahverengi 7 cm - 7 cm ölçüsündeki kareler
- Kahverengi 7 cm - 1 cm ölçüsünde çerçeve
- Ebru ile kaplanmış 5,5 cm - 5,5 cm ölçüsündeki kareler
Base squares:- 7cm x 7cm squares in brown- 7cm x 1cm frame- 5,5cm x 5,5cm squares covered with ebru

Kahverengi 7 cm - 7 cm ölçüsündeki karelerin yapılması:
Making Of 7cm x 7cm squares in brown:


Kalın kartona 5 cm lik kare ve kenarlardan 1 cm lik aralıklarla 7 cm lik kareyi çiz ve maket bıçağı ile kes. İçteki çizgileri ebruyu yapıştırırken hizalayalım diye çiziyoruz. Karton boyayı emmesin diye ince bir kat yoğurt tutkalı sürüyoruz. Yüzeyden sıyırarak sürebilmek için iletki kullandım. Tutkal kuruduktan sonra kartonu kahverengi akrilik ile boyuyoruz. Boya da kuruduktan sonra kenarları biraz içe doğru olmak suretiyle ölçülerini bozmadan zımparalıyoruz. Sonra tekrar akrilikle boyuyoruz. Son olarak üzerine akrilik cilası sürüyoruz. İlk karemiz hazır.

I cut the squares from cardboard in 7x7. Covered cardboard with wood glue. After it was dried, I painted with brown acrylic. Sanded edges and applied second layer of acrylic. Then I painted its surface with acrylic glaze.

Kahverengi 7 cm - 1 cm ölçüsünde çerçeve yapılması:
Making Of 7cmx1cm Frames:



Kalın kartona 5 cm lik kare ve kenarlardan 1 cm lik aralıklarla 7 cm lik kareyi çiz ve kes. Bu kez içteki 5 cm lik kareyi kesip çıkar. Çerçeveye ince bir kat tutkal sürüyoruz. Kuruyunca boya sürüyoruz. Kenarları zımparalıyoruz. Çerçeve içindeki kalınlıkla beraber boyuyoruz ve cilalıyoruz.

I made the frames same as base squares.

Ebru ile kaplanmış 5,5 cm - 5,5 cm ölçüsündeki karelerin yapılması:
Making Of Ebru Covered 5,5cm x 5,5cm Squares:

Kartona 5,5 cm – 5,5 cm lik kareyi çiz ve kes. Ebrudan 1 cm lik yapıştırma payı ile 7,5 – 7,5 cm lik kare kes. Kartonu ebrunun üstüne koyup ortala hizalama çizgileri çizemiyoruz çünkü ebruya cila sürdüğümüzde alttaki çizgi ebru yüzeyinde görünüyor. Ebruyu arka yüzeye kıvırarak, önce köşeleri sonra kenarları yapıştırıyoruz. Ebru yüzeyini de akrilik cila ile cilalıyoruz. Ebruyu biraz bozduğu için akrilik cilasını tinerle incelttim. Ebruyu korumak için cilalıyoruz.

I covered 5,5cm x 5,5cm squares with 7,5 – 7,5 cm ebru as it is shown above. I wanted to polish its surface to protect abru. I refined acrylic glaze with thinner and painted over ebru.

Ebru ile kaplanmış kareler kahverengi karelerin ve çerçevelerin üzerinde olacaklar. Zeminde çerçeveli karelerin üzerindeki ebrular yüzeye geçmeli, bütün karelerin üzerindeki ebrular ise direk kareye yapıştırılacak.

These ebru covered squares will be on top of the brown squares.

Geçmeli ebruların hazırlanması:

Çerçeve yapmak için 7cm lik kareden kestiğimiz 5 cm lik parçayı 5,5 lik ebru karesinin altına yapıştırıyoruz. Böylece ebrunun yüzeyden çıkmasını sağlıyoruz. Geçmeli ebruların bulunduğu karelerin altından insan yüzleri çıkacak. Yüzler kağıda çizilerek 7 cmlik karton üzerine yapıştırılacak. Bu şekilde hazırlanacak yüz kareleri 7 cm lik kahverengi çerçevenin altından yapıştırılacak. Böylece ebru çıkacak ve yüz görünecek. Yüz tasarımlarıyla ilgili daha sonra bilgi vermeye çalışacağız.

There would be faces under some of the ebru covered squares. I will post about faces later.

Son olarak iki kare yanyana görüntüsü: Bu kareler daha sonra bir zeminde birleştirilecek ve zemine yapıştırılacaklar. Şu anda yapışık olmadıkları için düzgün görünmüyorlar. Tabanda 88 kare yer alacak.

Here you see two squares together. There would be 88 squares in total.

Görüşmek üzere! Hoşçakalın.

Bye for now!!

1 yorum:

Yaz dedi ki...

Asum, gönderdiğin örnekler muhteşem olmuş. Gayet muntazam, özenli çalışmışsın. Bu film HARİKA olacak!!! Ellerine sağlık.

Yorum Gönder